,

Bygger 400 kvadratmeter Trollveggen

Trollveggen9

Midt på Grünerløkka, blant gamle bygårder, reises nye Grünerløkka seniorsenter. Det bygges på Glavas modulsystem Trollveggen over to fulle etasjer. Byggebransjen viser stor interesse for byggeprosjektet.

Første byggetrinn er allerede unnagjort. Nå står to fulle etasjer med grunnmur på 11 meters høyde plass, totalt 400 kvadratmeter GLAVA® Trollveggen, ferdig støpt og isolert. Inka Eiendom så muligheter for bruk av Trollveggen for å ivareta byggetekniske behov for det nye seniorsenteret, samtidig som det var krav til at selve byggingen kunne foregå smidig og plassbesparende.

Debut med Trollveggen

Seniorsenteret skal romme aktivitetssenter og rom for beboere, som flytter over fra nabobygget. Byggingen har gått effektivt, til tross for at det er trangt mellom naboens husvegger i bydel Grünerløkka. Byggmester Kjetil Mathisen fikk oppdraget med å ta i bruk Trollveggen som modulsystem for det aktuelle bygget. Han er fornøyd med debuten.

Trond Willy Larsen, distriktssjef i Glava (t.v.) og byggmester Kjetil Mathisen har tatt med nærmere 40 aktører i bransjen på befaring. Foto: Bård Gudim

Trond Willy Larsen, distriktssjef i Glava (t.v.) og byggmester Kjetil Mathisen
har tatt med nærmere 40 aktører i bransjen på befaring. Foto: Bård Gudim

God flyt

– Her har vi enkelt kommet til med alle deler av systemet, i et område der lufttransport ikke er mulig. Det er også for trangt mellom husene for bred last, forklarer byggmester Kjetil Mathisen. Han mener god flyt i byggingen er vesentlige fordeler.

– Vi erfarer at dette systemet gir oss større tempo og mer ryddighet på byggeplass enn det vi opplever med lignende systemer, sier Mathisen.

Stor interesse

Glava har invitert samarbeidspartnere og andre interesserte aktører for å vise hvordan Trollveggen bygges, og hvor godt det egner seg for bynære og trange byggeplasser. Så langt har nærmere 40 aktører vært innom byggetomta på Grünerløkka for å høste erfaringer med byggemetoden.

– Vi opplever at det er stor interesse. Flere av entreprenørene som har vært innom på befaring jobber med planlegging av store prosjekter som dette kan bli aktuelt for, forklarer, forklarer distriktssjef Trond Willy Larsen i Glava.

Fakta

  • Grünerløkka Seniorsenter flytter inn i nytt bygg i 2015.
  • Entreprenør for prosjektet er Inka Eiendom.
  • Det er brukt GLAVA® Trollveggen modulsystem for grunnmur i to fulle etasjer, totalt 400 kvadratmeter Trollveggen modulvegg.
  • Trollveggen ble lansert på markedet høsten 2013. Byggebransjen kåret produktet til årets innovasjon i fjor.