,

Glava prioriterer lave lambda-verdier

Frivik og Borgen5

Glava har i mange år jobbet for å utviklet isolasjonsprodukter med lave lambda-verdier, som gir bedre isolasjonsverdi og økt komfort i boligen.

Henrik Norland, produktsjef Bygg, forklarer hvorfor innovasjonsarbeidet i Glava er høyt prioritert.

– Som markedsleder i Norge skal Glava sørge for gode isolasjonsprodukter med lav lambdaverdi. Vi har allerede i dag Extrem 33, og for et par år siden innførte vi en ny bransjestandard med Proff 35. Bak lanseringen lå flere års utviklingsarbeid og store investeringer.

Lav lambda gir god isolasjonsevne og bedre komfort. Proff 35 er seks prosent bedre enn isolasjonsmaterialer i klasse 37. Proff 35 har tatt over for det som tidligere het A37.

– Noen stiller naturlig nok spørsmål ved om disse 1000-delene utgjør så mye, men det gjør de faktisk, sier Henrik Norland.

– Med Extrem 33 har vi sett at vi kan bygge slankere konstruksjoner. Når Glava senker lambdaverdien gir det først og fremst økt komfort, og i mange tilfeller økt areal i boligen. Glavas komprimerte isolasjon gir dessuten en fordel som omfavnes av håndverkerne ute på byggeplass.

 

Henrik-Norland,-Glava

Når Glava senker lambdaverdien gir det først og fremst økt komfort, og i mange tilfeller økt areal i boligen. Henrik Norland, produktsjef Bygg i Glava

Kvalitet og økonomi avgjør

Håndverkerduoen Frivik og Borgen føler seg trygge på at kvaliteten i Glavas produkter mer enn tilfredsstiller de gjeldende TEK-kravene til isolasjonsverdi.

Bård Frivik og Morten Borgen utgjør Tømrerfirma Frivik og Borgen AS på Kløfta, en vekstkommune som fortsatt lenge vil nyte godt av Gardermoen-effekten.
– Vi har mer enn nok å gjøre på nybygg bare innenfor kommunegrensen, sier Frivik.

Sparer veggtykkelse
I all hovedsak kjøper Frivik og Borgens opp og utvikler eiendom helt fram til nøkkelferdige produkter. Da betyr hver kvadratmeter bolig noe for økonomien.
– Vi sparer fem centimeter isolasjonstykkelse ved å bruke Extrem 33, noe som har stor betydning for gulvarealet i en bolig.

Ulike løsninger
Tømreraktøren fører også opp boliger, tilbygg og garasjer for kunder, eller foretar større rehabilitering. Da faller valget på Proff 35, forteller Borgen.

– Glava er bedre å jobbe med enn flere av konkurrentenes produkter, og de komprimerte forpakningene er enestående, hevder Frivik som gjerne vil legge til at salgsapparatet og oppfølging fra Glava fungerer svært godt.

 

Frivik og Borgen5

Morten Borgen (t.v.) og Bård Frivik i Tømrerfirma Frivik og Borgen AS er aldri i tvil om hvilken produsent de skal velge. De velger ulike Glava-produkter avhengig av hva slags konsept de jobber med.

 

Lambda-verdier

  • Lambda beskriver isolasjonsverdien. Jo lavere lambda, desto bedre isolasjonsevne. Tallene på Glava-emballasjen viser lambda-verdier.
  • Glassull er verdens ledende isolasjonsmateriale. Glavas glassull isolerer mot varmetap, lyd og brann. Glassull leveres i lambda-verdiene 33, 35 og 38.
  • Glava har satt ny standard i bransjen med Proff 35, som gir seks prosent bedre isolasjonsevne enn 38.