, ,

Mye mer enn mur

Thermoblokk350 uten bakgrunn

Med isolering og forskaling i ett har Jackon tatt et kraftig jafs av grunnmursmarkedet med byggesystemet Thermomur 350. Nå lanseres to nye produkter i serien.

Med Thermomur Super, med enda bedre isolasjonsverdi og velegnet til lavenergiboliger, og Thermomur 200, myntet på innervegger og garasjer håper Jackon å ta et enda sterkere grep om grunnmurssegmentet.

– Da vi lanserte Thermomur 350 høsten 2008, hadde vi en relativ beskjeden markedsandel innen grunnmurssegmentet. Fem år senere kan vi påstå at denne andelen har skutt i været. Noe av årsaken er at byggesystemet viser seg å ha flere utmerkede egenskaper både for den som utførende og byggherren, sier Bengt Bøyesen, markedsdirektør i Jackon. Umiddelbart etter lansering gikk systemet fra å være et grunnmursystem til å bli et komplett byggesystem for hele boliger i fulle etasjehøyder.

Lett og tett

DSC_0901

Thermomur 350 er utviklet helt fra bunnen av i Fredrikstad, hvor en ny produksjonslinje også er satt opp. Man har hele tiden samarbeidet tett med Sintef Byggforsk om testing av U-verdier, brann og heft. Isoleringen er 200 millimeter tykk, og det gir en ferdig vegg med U-verdi godt innenfor kravene i byggeforskriftene. Selve blokken veier under tre kilo, er lett å arbeide med, enkel å tilpasse og har binderne i plast som fungerer som skrufeste for kledning. Blokkene stables om byggeklosser og fylles tilslutt med betong. Men det er den ferdige veggens (og boligens) egenskaper som plasserer Thermomur i en unik klasse;

– Byggherren kan glede seg over en sunn og tidsriktig bolig med lave energiutgifter i hele byggets levetid. På vår hjemmeside viser vi noen av de mange byggeprosjektene vi har fått være en del av, fortsetter Bøyesen.

Teknisk tyngde og forsterket salgskorps

Jackon har brukt mye ressurser på å utvikle dette byggesystemet, og er opptatt av at det skal være komplett.

– Vår dedikerte teknisk gruppe, Team Thermo, består av ingeniører og tekniske folk som beregner, tilrettelegger og gir råd til de som skal bygge med Thermomur. Det er en viktig trygghet for den utførende, byggherren og oss. Vi har også en egen dedikert teknisk salgsmann for Thermomur som bistår våre Distriktssjefer i deres daglige arbeid. På vårt kundesenter og show room i Fredrikstad tar vi jevnlig i mot Byggmakkere med deres proffkunder til workshops og kursing. Flere av disse har oppdaget fordelene med Thermomur:

–  Systemet er enkelt, lett å arbeide med og teknisk godt, sier murer og daglig leder i Murpol Stanislaw Ustupski i Hvalstad.

– Gode ambassadører i feltet og på byggeplassen er viktig, og tilbakemeldingene vi får bruker vi til å bli enda bedre, understreker Bøyesen.