,

Nytt superraskt lim til Leca-muring

Rullesparkel

På Bygg Reis Deg høsten 2013 fikk tusener av besøkende se demonstrasjon av oppføring av de nye Leca Lettveggsblokkene, og mange – både proffer og amatører – ble imponert over hvor raskt denne montasjen gikk.

Det som gjør dette til de raskeste Leca-veggene noensinne, er de nye blokkene med not og fjær. Og ikke minst en løsning ble vist på messen for alle første gang: Weber Stone Fix, et ferdigblandet lim som leveres på «sprayboks». Under demonstrasjonen satte man opp én kvadratmeter vegg i minuttet. Det å mure Leca blokker er snart helt ute. Nå er det liming som gjelder, sier man i Weber.

Weber Stone Fix kommer ferdig til bruk blandet på tube, og leveres med Twin-tip spesialdyse som gir riktig plassering av to limfuger på Leca-blokken.

Weber Stone Fix (2)

Leca-lim på boks. Det er hurtig, enkelt og veier nesten ingenting. Twin-tip dyse gir rask og enkel utlegging av fugene.

Rask herding og meget sterkt

Skummet gir minimal fugetykkelse, er sterkere enn vanlig mørtel, og herder også mye fortere. Det sitter fast etter få minutter, og allerede neste dag har det oppnådd full styrke. Dessuten kan limet benyttes i temperaturer ned til minus 5 grader. I tillegg til Leca-muring, er Weber Stone Fix meget egnet til f.eks. belegningsstein, hagemurer, kantstein etc.

Lavt forbruk, ekstremt lav vekt

Weber Stone Fix er meget drøyt i bruk. 1 tube er nok til å lime ca 7 kvadratmeter vegg. Forbruket er også svært beskjedent. For å mure 4 kvadratmeter Leca-vegg 10 cm trengs normalt ca 40 kg murmørtel. For å sette opp Leca Lettvegg 88 mm med Weber Stone Fix går det med en drøy halv tube, nærmere bestemt 0,4 kg. Det er 1 – én – prosent av mørtelvekten!

Også overflatebehandlingen er blitt enklere

På samme messe demonstrerte de også en ny overflatebehandling; en sparkel som påføres med vanlig malerrulle. Glemt er tiden da man burde være murer for å overflatebehandle en murvegg. Leca Lettvegg får strålende overfalte med den nye rullesparkelen, og fort går det også.

Rullesparkel

Aldri har det vært enklere eller gått raskere å overflate en Leca-vegg.