,

REDAir FLEX gjorde den store forskjellen

Bilde 2

Tobias Lund og Margaret Ellen Hewitt hadde nettopp kjøpt det gamle huset på Holmen i Oslo da de oppdaget at det manglet isolasjon i ytterveggene. Heldigvis hadde barndomsvenn og tømrer Bård Fornebo fra Disen Bygg en smart løsning på problemet.

– Vi er jo klar over at slike gamle hus ofte ikke er godt isolert, men her var det ingenting!

Vi var godt i gang med den innvendig oppussingen da Bård, som hadde ansvaret for rehabiliteringen, fikk sjekket bak den gamle ytterkledningen og vi måtte ta avgjørelsen om å etterisolere hele huset, forteller Tobias Lund.

Bård Fornebo driver byggefirmaet Disen Bygg AS og har lang erfaring med rehabilitering av hus og leiligheter i Oslo-området.

– Da vi fant ut at ytterveggene måtte etterisoleres, tenkte jeg ganske umiddelbart på det nye fasadeisoleringssystemet REDAir FLEX fra ROCKWOOL, sier han.

Isolasjonssjikt uten kuldebroer

Tømrer Bård Fornebo har nå fått gode erfaringer med bruk av REDAir FLEX.

Tømrer Bård Fornebo har nå fått gode erfaringer med bruk av REDAir FLEX.

– Fordelene med dette systemet er at man får et helt tett isolasjonssjikt uten kuldebroer.
Dessuten går monteringen raskere. Jeg har aldri brukt systemet før nå, men du kan være sikker på at det ikke blir siste gang, smiler han.

– På huset ble det først lagt inn 10 cm ROCKWOOL FLEXI A-plater i det eksisterende reisverket. Deretter slo vi på OSB-plater, før vi monterte opp 10 cm REDAir FLEX på alle ytterveggene. Denne løsningen med 20 cm ROCKWOOL isolasjon tilsvarer en tradisjonell utlektet vegg med 25 cm isolasjon. Til sist ble den nye trekledningen satt opp, forklarer Fornebo.

Merket forskjell fra første dag

REDAir FLEX er et unikt ventilert fasadeisoleringssystem som kan brukes både til nybygg og rehabilitering. Systemet består av noen få spesialutviklede komponenter og oppfyller kravene til både dagens og morgendagens standarder når det gjelder energieffektive bygg. Ved rehabilitering med REDAir FLEX vil det innvendige bruksarealet forbli uforandret og den gamle fasaden kan få et helt nytt og tidsriktig uttrykk.

Bilde 2

Monteringen av REDAir FLEX går raskt og enkelt.

Huseier Tobias Lund er veldig fornøyd.

– Vi hadde flyttet inn i huset når etterisoleringen startet, og vi kunne nærmest fra dag til dag merke at huset ble lunere og varmere. Innetemperaturen ble stabil og trekken forsvant. Det også blitt så stille etter at huset ble isolert og nye vinduer kom på plass. Nå hører vi nærmest ingenting utenifra, sier Lund.

Heller ikke på det kalde loftet var det isolert fra tidligere. Der ble det lagt to lag med ROCKWOOL plater med totalt 30 cm tykkelse, noe som også har vært med på å stabilisere innetemperaturen.

Det rehabiliterte huset har elektrisk oppvarming og vannbåren varme. Det skal også installeres automatisk styring av temperaturen med nattsenking. Dette, kombinert med det nye isolasjonen, vil senke energikostnadene betraktelig.

– Jeg regner med at vi kommer til å se det på strømregningen fremover, sier Lund.

REDAir FLEX gir mange muligheter for valg av kledning.

REDAir FLEX gir mange muligheter for valg av kledning.